Τετάρτη, 25 August 2021 12:00

Κάνε ένα καλό και δώσε αίμα στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 31/8 και την Τετάρτη 1/9 στο μετρό Συντάγματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κάποια στιγμή όλοι στη ζωή μας θα χρειαστούμε αίμα, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Έτσι, αν βρίσκεσαι στην Αθήνα την Τρίτη 31/8 αλλά και την Τετάρτη 1/9, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία στο μετρό Συντάγματος.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: «Μέσα στην περίοδο του φετινού Αυγούστου και στις δυσκολίες που έφεραν σε χιλιάδες συμπολίτες μας οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας SARS-CoV-2, σταθήκαμε όρθιοι χάρη στην αστείρευτη δύναμη της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Μπαίνοντας στη νέα εποχή του φθινοπώρου, που πάντα σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και νέους προγραμματισμούς, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία της υγείας τους και της ζωής τους και ότι για κάποιους από αυτούς η πηγή ζωής είμαστε εμείς οι ίδιοι και το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας.

Το ΕΚΕΑ, παραμένοντας πιστό στον στόχο του να μην αφήσει καμία ζωή να κινδυνέψει, συνεχίζει τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει μέσα στην περίοδο του φετινού καλοκαιριού με συνέπειά τους τη μείωση των εθνικών αποθεμάτων αίματος και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στους ασθενείς στους οποίους χρειάζεται να μεταγγιστεί αίμα.

Για τους λόγους αυτούς το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. διοργανώνουν διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Αυγούστου και την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μετρό Συντάγματος από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και αναμένουν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να δώσουν αίμα εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
– Θερμομέτρηση κατά την είσοδο.
– Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό).
– Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας.
– Τήρηση των αποστάσεων.
– Τηλεφωνικά ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 August 2021 12:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ημερολόγιο Δράσεων

τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριος 2023 τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 52 1
week 1 2 3 4 5 6 7 8
week 2 9 10 11 12 13 14 15
week 3 16 17 18 19 20 21 22
week 4 23 24 25 26 27 28 29
week 5 30 31