"Το νέο της ημέρας"

  • Η κακοκαιρία Emil είναι γεγονός και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των προβλεπόμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Η νέα κακοκαιρία, όπως περιγράφεται από το meteo.gr, θα φέρει μαζί της χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και λασποβροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολογικός σταθμός αναφέρει ότι οι κύριες επιπτώσεις Περισσότερα...
    Η κακοκαιρία Emil είναι γεγονός και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των προβλεπόμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Η νέα κακοκαιρία, όπως περιγράφεται από το meteo.gr, θα φέρει μαζί της χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και λασποβροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο μετεωρολογικός σταθμός αναφέρει ότι οι κύριες επιπτώσεις θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, κυρίως σε περιοχές νησιωτικές και παράκτιες. Αναμένονται αιφνίδιες πλημμύρες και οι νοτιάδες στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 6-8 μποφόρ.
Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αναφορικά με τις πιθανότητες χαλαζοπτώσεων, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για την ανάγκη προσοχής, καθώς αναμένεται μεγάλη πρόκληση στον τομέα των πλημμυρών, κυρίως σε περιοχές όπως Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία, Ευρυτάνια και Αιτωλοακαρνανία.
Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς αναμένεται μεγάλη νεροποντή μετά το μεσημέρι της Παρασκευής. Επιπλέον, η πόλη αντιμετωπίζει αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.
Η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή. «Κακοκαιρία Emil: Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει των ισχυρών καταιγίδων και πλημμυρών»
  • 1

Νέα & Άρθρα